Uitgeteste producten

Hoe kies ik de beste ION8 drinkfles voor mijn kind?

28/03/2024

Hoe kies ik de beste ION8 drinkfles voor mijn kind?
Een drinkfles kiezen is niet altijd evident. Er is een ruim aanbod en dan zien we door de bomen het bos niet meer. In deze inspiratieblog gaan we je een handje helpen.

STAP 1 – Bepaal het materiaal!

Voor een schoolgaand kind kan je kiezen tussen Tritan en RVS.

Tritan is een hard plastic en het meest genomen voor kleuters en lagere school kinderen. Tritan is stevig, maar uiteraard niet onbreekbaar. Door een verkeerde val kunnen ze stuk gaan.

Dit gebeurt niet vaak, maar het kan.

RVS is roestvrij staal. Deze flessen zijn, net als de tritan flessen, verkrijgbaar in hele mooie kleuren en thema’s, én ze zijn steviger dan de tritan flessen. Als deze vallen, hebben ze vaak alleen een deuk.

Hier maak je dus een eerste keuze. Jij kent je kind het beste.

Ontdek de RVS & Tritan flessen.

STAP 2 – Bepaal het formaat!

Heel belangrijk hier is om niet ‘op de groei’ te kopen. Koop het formaat dat NU nodig is.

Voorbeeld
Onze oudste dronk héél veel en startte de kleuterklas met 500ml en eindigde de 3 de kleuterklas met 750ml. Onze kleinste heeft heel de kleuterschool gedaan met 350ml en neemt nu, in de lagere school, pas 500ml mee.

Drinkflessen zijn gevuld redelijk zwaar, dus je wilt ze niet onnodig veel gewicht laten meedragen. Plus, op school vullen ze de flessen bijna overal bij. Dus heb je een kleine drinker, start dan met 350 of 500ml. Zeker niet meer.

Voor de grote drinkers zijn er uiteraard ook nog grotere formaten.

EXTRA! Thermische flessen

ION8 heeft nog een 3de mogelijkheid, namelijk de thermische flessen. Ook deze toppers zijn verkrijgbaar in heel veel mooie kleuren en thema’s en ze houden drankjes urenlang koud of warm. Dit is handig voor wie thee, koffie of soep wilt meenemen.

Bij een hittegolf is het handig om deze extra in huis te hebben. Drankjes blijven namelijk ook héél lang koud.

Ik zou deze niet aanraden om dagelijks mee naar school te nemen. Ze zijn, door de thermische laag, standaard zwaarder dan de gewone tritan en RVS flessen en we willen de rugjes zo weinig mogelijk belasten.

Accessoires en extra onderdelen

Drinkt je kindje graag met een rietje? ION8 heeft een assortiment herbruikbare rietjes. Verkrijgbaar in 3 formaten en dus passend op elke fles, in elk formaat.

De flessen zijn lekvrij. Merk je toch dat je fles lekt, dan is er waarschijnlijk een rubber kwijt. Deze zijn apart verkrijgbaar op de webshop, net als de doppen.

We zijn 100% overtuigd van deze flessen en dit merk. Uiteraard kunnen er productiefouten of problemen zijn, maar die zijn er om opgelost te worden!

Stuur zeker een mailtje naar service@drukkemamas.be en onze helpende handen zorgen graag voor een oplossing!

We zijn er voor jou!