Uitgeteste producten

10 voordelen van gember voor je lichaam!

11/10/2023

10 voordelen van gember voor je lichaam!

Gezond leven en zorg dragen voor je lichaam. Deze filosofie wint steeds meer aan populariteit. In plaats van medicatie en hormonen, ontdekte ik een tijdje geleden de krachtige werking van gember. Ik ging aan de slag met mijn blender en maakte zelf mijn gembershotjes. Pure gember, gemixt met citroen, water, en zwarte peper. Het kostte me redelijk wat tijd én iedereen waarschuwde me voor de hoeveelheid citroen. Die kan immers het tandglazuur beschadigen. 

 

Enkele weken geleden ontdekte ik Ginger. Puur gembersap uit gember van Peru (98,5% gember), een beetje citroen (1,4%) en een beetje peper (0,1%). Gember uit Peru staat gekend als de Rolls Royce onder de gember. Topkwaliteit dus. Wil je graag meer informatie over Ginger? Klik hier!

Maar waarom zou jij elke dag een dagelijks shotje van dit powerdrankje nemen? We zetten 10 voordelen voor je op een rijtje!

1. Ontstekingsremmend

Gember bevat bioactieve stoffen, zoals gingerol, die ontstekingsremmende eigenschappen hebben. Dit betekent dat het kan helpen om ontstekingen in het lichaam te verminderen. Chronische ontstekingen worden vaak geassocieerd met ziekten zoals artritis en het regelmatig consumeren van gember kan bijdragen aan een verminderd risico op het ontwikkelen van dergelijke aandoeningen. 

2. Versterkt je immuunsysteem

De antimicrobiële en antivirale eigenschappen van gember kunnen helpen bij het versterken van je immuunsysteem. Dit betekent dat het je lichaam kan helpen om infecties te bestrijden en je weerstand tegen ziekten kan verhogen. Het is belangrijk op te merken dat gember geen wondermiddel is voor het voorkomen van ziekten, maar eerder een waardevol onderdeel van een gezond dieet en levensstijl. 

Door gember toe te voegen aan je voeding, kun je je immuunsysteem ondersteunen en je kansen op het ontwikkelen van infecties en ziekten verminderen.

3. Spijsverteringsondersteuning

Gember staat bekend om zijn vermogen om de spijsvertering te bevorderen. Het kan maagklachten verlichten, misselijkheid verminderen en zelfs nuttig zijn bij het voorkomen van reisziekte door de maag tot rust te brengen.

4. Pijnverlichting

Gember heeft analgetische eigenschappen, wat betekent dat het pijn kan verlichten. Het wordt vaak gebruikt als een natuurlijke remedie tegen menstruatiepijn, spierpijn en gewrichtspijn, wat kan helpen om ongemak te verminderen zonder het gebruik van medicijnen.

5. Verlaagt het risico op hartziekten

Onderzoek wijst uit dat gember gunstige effecten kan hebben op de gezondheid van het hart. Het kan helpen de bloeddruk te verlagen, het cholesterolgehalte te verlagen en het risico op hartziekten te verminderen wanneer het regelmatig wordt geconsumeerd als onderdeel van een gezond dieet.

Ben je na de eerste 5 voordelen al helemaal overtuigd? Klik hier!

6. Vermindert stress en angst

Gember heeft kalmerende eigenschappen en kan helpen bij het verminderen van stress en angst. Het kan een ontspannend effect hebben op het zenuwstelsel, waardoor je je rustiger en meer ontspannen kunt voelen. Daardoor zal het ook de slaap bevorderen. 

Door de ontspannende effecten op het zenuwstelsel kan gember ook bijdragen aan een betere slaapkwaliteit. Mensen met angststoornissen of slaapproblemen kunnen profiteren van het opnemen van gember in hun dieet, omdat het kan helpen om gemakkelijker in slaap te vallen en langer in slaap te blijven.

7. Gewichtsbeheersing

Gember kan de stofwisseling stimuleren, wat kan bijdragen aan gewichtsbeheersing. Door het metabolisme te versnellen, kan het helpen bij het verbranden van calorieën en het verminderen van vetopslag. Het menselijk lichaam verbrandt calorieën om energie te produceren voor basisfuncties zoals ademhalen, circulatie en celherstel. Dit wordt de Basale Metabolische Snelheid (BMR) genoemd. Gember kan de BMR verhogen, wat betekent dat het lichaam meer calorieën verbrandt in rusttoestand. Dit kan resulteren in een hoger dagelijks calorieverbruik, wat gunstig kan zijn voor gewichtsverlies of gewichtsbehoud.

8. Antioxidantwerking

Gember zit vol met antioxidanten, zoals gingerol en zingiberene, die schadelijke vrije radicalen in het lichaam neutraliseren. Dit helpt de cellen te beschermen tegen oxidatieve stress en kan bijdragen aan een algemene gezonde lichaamsfunctie

9. Werkt anti-aging

Gember is een natuurlijk middel tegen veroudering. Het vertraagt de afbraak van collageen en verbetert de elasticiteit van de huid. 

10. Natuurlijke energieboost

Het consumeren van gember kan je energieniveau verhogen en vermoeidheid verminderen. Dit komt deels door de stimulerende effecten van gember op de stofwisseling, waardoor je je actiever en alerter kunt voelen na consumptie.

Ideaal voor wie last heeft van een namiddagdipje. Ben je benieuwd naar de gember? Klik hier!

OPGELET!!! Een dagelijkse hoeveelheid gember kan zeer goed zijn voor je lichaam. 1 shotje van 30ml per dag is al voldoende.

Wanneer het gaat om de inname van gembershots, is er geen vaststaande ‘one-size-fits-all’ aanbeveling. De ideale hoeveelheid gember kan namelijk variëren op basis van factoren zoals leeftijd, algehele gezondheid en individuele tolerantie.We adviseren om te beginnen met een gematigde inname, zoals 1 of 2 gembershots per dag. Als je merkt dat je lichaam hier positief op reageert, kun je overwegen om de dosering geleidelijk te verhogen.Echter, zoals bij elk voedingssupplement of gezondheidsproduct, is het essentieel om aandacht te besteden aan hoe je lichaam reageert. Als je specifieke gezondheidskwesties hebt of als je je zorgen maakt over de inname, raden we je ten zeerste aan om contact op te nemen met een medische professional of voedingsdeskundige. Zij kunnen je voorzien van begeleiding die specifiek is afgestemd op jouw persoonlijke behoeften en omstandigheden.

Zelf gembershotjes maken of kopen?

Puur gembersap is iets waar ik lang naar gezocht heb. Ik heb het lange tijd zelf gemaakt en mijn brouwsel was op gevoel en naar smaak. Het sap van het Ginger merk is puur, volledig natuurlijk en vrij van toegevoegde suikers. Niet goedkoop maar met een fles van 500ml kom je ongeveer 20 dagen toe als je dagelijks een shotje neemt. Alle voordelen op een rij is het een geweldige aanvulling voor je gezondheid én een echte aanrader om dagelijks te gebruiken. 

Recept Gember Citroen Shotjes

Ingrediënten

  • 3 Citroenen
  • 400 Gram gember
  • 1 Eetlepel kurkuma
  • 1 Eetlepel zwarte peper.

OPGELET!!! Het is een zeer pittig brouwsel en ik verzeker je dat je ogen meteen open zijn als je dit ’s morgens binnen giet. 

Klik hier