Recepten

Gember Citroen Shotjes

11/05/2023

Gember Citroen Shotjes

De afgelopen maanden (en als ik erop terug kijk, zelfs als jaren) kamp ik met héél wat kwaaltjes. Vooral hormonaal ligt alles overhoop en onlangs kwam de diagnose. Peri Menopauze. Dit is voorafgaand aan de gewone menopauze en eerlijk? Het is kak. Ik wil er vandaag niet té fel over uitweiden (ik ben het nog een plaats aan het geven), mijn kwaaltjes zijn de jouwe niet en voor alle duidelijkheid… Ik ben geen dokter.

Ik deel mijn reis op mijn persoonlijk Instagram account, Kelly Jenny Marcella. Klik HIER als je graag wilt volgen.

 

Ik ben me volop aan het inlezen en aan het proberen om, door middel van voeding, terug wat balans te vinden voor ik me wend tot medicijnen. Eén van de dingen die ik aan het uittesten ben, zijn Gember/citroen shotjes. Gember werkt zuiverend en ontstekingsremmend en het zorgt voor betere ‘gut health’. Dus ik ben sinds een week elke ochtend op nuchtere maag dit brouwsel aan het drinken.

OPGELET!!! Het is een zeer pittig brouwsel en ik verzeker je dat je ogen meteen open zijn als je dit ’s morgens binnen giet. 

Ingrediënten

  • 3 Citroenen
  • 400 Gram gember
  • 1 Eetlepel kurkuma
  • 1 Eetlepel zwarte peper

Bereidingswijze

  1. Neem enkele knotsen verse gember (op de foto is het ongeveer 400gr) en spoel ze af onder koud water. Ik laat de schil erop, enkel de vieze stukken snij ik eraf.
  2. Schil 3 citroenen.
  3. Ik gebruik een blender en vul hem eerst met de citroen, dan de gember en dan vul ik aan met water tot net boven de massa.
  4. 1 eetlepel Kurkuma en 1 eetlepel zwarte peper erbij.
  5. Blenden tot alles gemixt is.
  6. Daarna giet je alles door een zeef en duw je stilletjes met een lepel het sap eruit. Ik haal uit deze hoeveelheden ongeveer een halve liter.

Tips

Vries porties in. Heb je zin in verse thee? Neem 1 portie, heet water erover en voila! 🤩

Categorie

Recepten