Uitgeteste producten

Die hatelijke ochtendrush! Tips!

21/03/2022

Die hatelijke ochtendrush! Tips!

Kennen jullie dat? Die ellendige ochtendrush?

Als je zoals ik geen ochtendmens bent, dan verlang je soms terug naar die heerlijke ochtenden. Ochtenden waar je op je gemak wakker kon worden, je ogen in de plooi liet vallen en in alle stilte je koffie dronk.

Kan je het je nog herinneren?

Vandaag zijn we ouders. Weg heerlijke ochtenden, bye bye stilte en vooral ‘poef’ geen rust meer. Op zich niet erg, want hey, hier hebben we zelf voor gekozen, niet waar? Helaas is er geen boek of infobrochure die je, voor je ervoor kiest, waarschuwt over deze ochtenden. Maar eigenlijk zou dat moeten. Want ik had het graag op voorhand geweten. Niet dat mijn keuze anders was geweest, maar dan was ik in elk geval wel mentaal voorbereid.

Voorbereid op wat?

Dat kousenbroeken en sokken pijn kunnen doen, dat kinderen woedeaanvallen krijgen over de kleding die ze moeten aandoen (en trouwens de avond ervoor ZELF gekozen hebben), dat ze soms hun veters niet meer kunnen binden, dat ze onverklaarbaar hun schoenen niet aankrijgen of dat de rits van hun jas plots zo moeilijk is dat die ook niet meer dicht gaat.

Om nog maar te zwijgen over de onverklaarbare woedeaanvallen omdat je naar hun kijkt of gewoon ademt. Of omdat ze om half 8 ’s morgens geen snoep krijgen.

Maar goed! Zoals bij vele andere fases of sprongetjes die kleine kids in hun jonge leven hebben, zijn we inventief en gaan we steeds op zoek naar manieren om ze te doorstaan.

Zoals ik net al zei, ik ben geen ochtendmens. Ik blijf zo lang ik kan in bed liggen en ik vertik het, na 7 jaar onderbroken slaap, om mijn wekker een half uur vroeger te zetten. Maar toen ik in november besloot om wat beter voor mezelf te gaan zorgen, had ik ineens een (tijd)probleem. Eén van mijn nieuwe voornemens en ondertussen routines, is om elke dag mijn gezicht te verzorgen en make-up op te doen. Ik merk dat ik er een meer happy mens van word en happy mama betekent happy family.

Vroeger maakte ik ’s morgens de boekentassen.

Waterflessen vullen, koek- en fruitdoosjes fixen en boterhammen smeren. Een enorme bron van ergernis, want net als je die appel geschild hebt, willen ze peer. Of is die berenkoek die gisteren overheerlijk was, vandaag puur vergif! Ik ben niet de mama die daaraan toegeeft, dus… kind met woedeaanval. En ja, je gaat babbelen, communiceren, redeneren, je boos maken,… (kies maar welk soort opvoeding je ’s morgens hanteert). Maar feit blijft dat een kind dat boos is, niet doet wat je wilt. Kleren aandoen, om nog maar te zwijgen van een jas of schoenen, DRAAAAMAAAA!!!

Gevolg? Je dag begint geweldig, je bent gans ZEN als je aan die schoolpoort stopt en je komt relaxed en geïnspireerd aan op je werk. Niet dus.

Dus toen ik mijn ‘ik ga beter voor mezelf zorgen’ missie begon, heb ik wat nagedacht over hoe het anders zou kunnen, ZONDER die wekker een half uur vroeger te zetten. Want hoewel ik me heel goed voel momenteel, elke minuut slaap is kostbaar. Die 7 jaar onderbroken nachten krijg ik nooit meer bijgeslapen en ik ben nog steeds geen ochtendmens.

Sinds toen maak ik de boekentassen ’s avonds. Ik post er regelmatig berichten over in mijn Instagram Stories(voel je vrij om daar te volgen) en ik krijg hier regelmatig vragen over.

Blijft het wel vers? Verkleurt het fruit niet? Zet je de brood- en snackdoosjes in de frigo?

Wel, ja, nee en ja. Maar ik kom er dadelijk op terug.

Sinds ik alles ’s avonds klaar maak, vermijd ik al 1 groot probleem. Kids die op je vingers staan te kijken. Meestal kies ik zelf wat ik klaar maak, maar als ik merk dat er eentje in een sprongetje zit (lees: een drakenperiode heeft) dan geef ik ’s avonds al keuzes. Welk fruit, welke koek en welk soort beleg. Zo vermijd ik ’s morgens drama, want dan zit het al veilig in hun boekentas. En wat ze niet zien, vergeten ze meestal ook.

Daarnaast is het, sinds ik het ’s avonds doe, meer gevarieerd. Ze gaan na school naar de opvang, zijn moe als ze thuis komen en dat zorgt ook ’s avonds voor soms zeer geanimeerde tafelmomenten. Waardoor ze regelmatig te weinig eten naar mijn goesting. Dat probleem los ik nu op door wat ik ze meegeef naar school.

In hun brood- en snackdoosjes zit meestal volgende inhoud.

  • 2 sandwiches of boterhammen met beleg.
  • Groentjes (worteltjes, schijfjes komkommer, kerstomaatjes,…)
  • Een Babybelletje en/of een worstje.
  • Fruit
  • Koekjes voor in de opvang

Enkele voorbeelden!

Is alles klaar? Dan gaan ze beiden de frigo in. Ik ben niet zo happig om vlees (zeker nu het warme weer eraan komt) een nacht ongekoeld te laten. Maar daar doet iedereen natuurlijk mee wat hij wilt.

Verkleurt het fruit niet? In onze snackdoosjes heb ik al alles geprobeerd. Mango, peer, appel, mandarijntjes,… En alles blijft mooi van kleur. Ik zet ook dit natuurlijk in de frigo. Ik deed dit voorheen nooit met appel, maar in een verstrooid moment had ik de appel al geschild en ik was verwonderd hoe goed ze er de dag erna uitzagen. Dus vanaf toen schil ik dus ook die tijdrovende monsters al op voorhand.

Water wordt niet rot op een nacht en hoewel ik je hoor denken ‘Dat kost nu toch niet zoveel tijd ’s morgens?’, geloof me… Die halve minuut ’s morgens is veel sneller voorbij in volle ochtendspits dan ’s avonds. Ook de flessen vul ik ‘s avonds al.

Tot slot nog een extra voordeel! Als je het ’s avonds doet, dan veeg je ineens je aanrecht af en sta je ’s morgens op met een opgeruimde keuken. En je komt thuis in een opgeruimde keuken. Want je vermijdt die woedeaanvallen waardoor je niet holderdebolder moet haasten om op tijd te zijn én bijgevolg je huis achterlaat als een stort.

Als je geluk hebt, kan je zelfs warme koffie drinken!

* Linkjes naar mijn gebruikte producten!

B.Box gamma

Hiervan zijn er snackdoosjes, grote en MINI brooddozen (deze heb ik) én extra vorkjes en lepeltjes + koelelementen.

Ion8 drinkflessen

 

Ons volledige aanbod snackdoosjes

Volledige aanbod brooddozen