Recepten

Gezonde wafeltjes

17/05/2023

Gezonde wafeltjes

Jullie zien bijna dagelijks mijn gezonde wafeltjes passeren in mijn stories en jawadde, er kwam een lawine aan vragen naar het recept.

Ik had in eerste instantie een hoop ingrediënten in een kom gekwakt in de hoop dat er iets eetbaar uit het wafelmachine zou komen. En eerlijk, voor een eerste wafelmaak poging was het niet slecht.

Ondertussen heb ik het wat verfijnd én voor jullie de ingrediënten afgewogen. Voor wie, net zoals ik, de Yazio app gebruikt en calorieën afweegt, ik heb aan jullie gedacht!

Ingrediënten

Voor 8 kleine wafeltjes (totaal 1336 calorieën – 167 calorieën per stuk)

 • Havermout Damhert – 150 gram – 525 kcal
  (Ik neem dit merk omdat ze zeer fijne havermout hebben. Je kan uiteraard ook grove vlokken nemen)
 • 1 banaan – 89 kcal
 • 1 ei – 82 kcal
 • Chiazaad Damhert – 1 eetlepel (10gr) – 52 kcal
 • Cranberries Biofood – 50gr – 175 kcal
 • Lactosevrije halfvolle melk – 50ml – 24 kcal
 • Pindakaas – 1 koffielepel (10gr) – 64 kcal
 • Chocoladedruppels Jacques (60% pure cacao) – 60gr – 325 kcal

Bereidingswijze

 1. Doe de havermout en banaan in kom. Plet de banaan.
 2. Gaandeweg voeg je alle ingrediënten toe tot je een mooie massa krijgt. De melk moet je een beetje aanvoelen. Het mengsel mag niet té nat zijn.
 3. Verwarm het wafelijzer voor en bak de wafels.
  TIP! Het wafelijzer kocht ik enkele weken geleden voor 14.99€ in de Action. Echt een bangelijk goed machine!

Tips

Beetje uitleg bij de ingrediënten!

Havermout: Haver is een volkoren graansoort. De vezels zorgen voor een goede spijsvertering, het bevat heel veel vitaminen, mineralen en antioxidanten. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat vezels uit haver het cholesterolgehalte in het bloed kunnen verlagen.

Chiazaad: Bevat veel magnesium en eiwitten. Dit is een enorme boost voor spiergroei en herstel. Plus het is ook goed voor je hart.

Cranberries: Versterken het immuunsysteem, werkt anti-aging, is goed voor het hart,… Ze hebben enorm veel goede eigenschappen.

Eieren: Ik kies de laatste weken bewust om meer eieren te eten. Ze zijn een goede bron van mineralen, eiwitten en vitamines!

Lactosevrije melk: Deze bus was toevallig open, er is geen reden waarom ik deze melk gebruik. Het kan evengoed met gewone melk.

Pindakaas: Enorm gezond (let op dat je een versie neemt die niet bij gesuikerd is!) Het bevat de perfecte mix aan koolhydraten, eiwitten en vetten.

Chocolade: Ik ben nog op zoek naar chocoladedruppels die een nog hoger percentage cacao bevatten, want… hoe meer cacao, hoe gezonder. Goed voor je hersenen, je hart en bloeddruk! En zeer belangrijk in de strijd tegen de menopauze… Het verlaagt je Cortisol (stress) gehalte.

Categorie

Recepten