Dagboek drukke mama

Patat! Daar gaan de ballen!

11/10/2023

Patat! Daar gaan de ballen!

Sinds enkele weken deel ik op Instagram mijn dagen. De laatste maanden heb ik een goede routine gevonden en voel me energiek, blij én gelukkig. Ik heb mijn leven omgegooid, run ons leven met ijzeren hand en heb energie voor 1000.

 

Energie voor 1000 betekent voor mij ook een brein dat op volle toeren draait. Wat ervoor zorgt dat ik met 1001 dingen bezig ben, zowel privé als professioneel.

En dan is er die muur. Een lelijke grijze dikke betonblokken muur. Die heb ik gisteren gevoeld toen ik er tegen 1000km per uur tegenop vloog.

Spreekwoordelijk natuurlijk, maar het deed pijn. Want terwijl ik er tegen crashte, vielen al mijn ballen op de grond. De drukte van de laatste weken door de vele projecten waar ik mee bezig ben, de vele To do’s, het huishouden, de onophoudelijke ruzies en pré-puberstreken van de kids, het rondrijden én plannen, het gebrek aan vakantie en een brein dat eindeloos doorgaat, zorgde even voor kortsluiting.

Waarom deel ik dit?

Omdat ik, sinds ik mijn leven deel op Sociale media, honderden berichten krijg per week. Van mama’s die me volgen, fan zijn, tips vragen én… (vooral deze hoor ik vaak) vragen waar ik mijn energie blijf halen.

Ja, ik bruis van energie, ik voel me keigoed, maar… er is ook enorm veel appreciatie dat ik mijn leven toon zoals het is. Geen gemaakte, perfecte (Instagram) foto’s, geen Picture Perfect.

Dus ook deze dag wil ik graag met jullie delen. Een dag dat het niet zo goed gaat. Ligt het aan teveel willen? Teveel vragen van mezelf? Is mijn ei gesprongen? Eerlijk? Eigenlijk maakt het niet zoveel uit. Want… ik ben ongetwijfeld niet alleen.

Het leven is niet perfect en bestaat zeker niet uit alleen maar goede dagen. En weet je wat? Dat is OK! Net zoals iedereen heb ik goede en minder goede dagen. Dit is er nu toevallig één. Ik omarm het, aanvaard het en gun het mezelf om te zeggen ‘dit is geen goede dag’. Want weet je? Morgen is er weer een nieuwe.

Gelukkig ken ik héél goed mijn grenzen, dus maak je alvast geen zorgen, ik trek altijd op tijd aan de alarmbel. Structuur en overzicht zorgen voor rust in mijn hoofd. Dus ik ben er alvast aan begonnen én ook de volgende dagen ga ik een uitgelijnd plan opstellen. Lijstjes maken, mijn agenda omgooien en even hergroeperen.

Tegen dat jullie dit lezen, zijn we een dag verder en misschien is het beter, misschien nog niet. Ook dat is OK!

En zoals ik in het verleden al zei en vandaag ook tegen mezelf zeg.

Denk eraan… als er een bal valt of ze vallen allemaal, dan kan je je gewoon bukken en ze oprapen! Zo simpel kan het zijn.

 

Wil je graag mijn ‘spannende’ dagen volgen op Instagram? KLIK hier!