Dagboek drukke mama

Maak van elke dag een leuke dag!

11/10/2023

Maak van elke dag een leuke dag!

Velen onder jullie volgen mijn dagelijkse doen en laten in de stories op Instagram en er komen zoveel vragen dat het tijd is voor een update.

Volg je nog niet en wil je dat graag? Klik dan HIER

De meest gestelde vraag momenteel is waar ik mijn energie haal! Ik ben even in mijn pen gekropen en heb een kleine opsomming gemaakt van de veranderingen die ik heb doorgevoerd de afgelopen 6 maanden.

In mijn vorige blog (Dat heet dan gelukkig zijn!) benadrukte ik dat mijn verhaal niet het jouwe moet zijn en ook vandaag wil ik dat nog eens zeggen!

Het enige wat telt, is dat jij je gelukkigste leven leidt. En hahahaha, lifecoach en mindfulness goeroe Kelly is weer in da house!

Eerst en vooral… energie komt niet ineens uit de lucht vallen. Bij elke verandering die ik maakte en elke aanpassing die ik doe, komt er energie bij. Het is niet zo dat ik na enkele dagen direct Duracell batterijen in mijn gat had.

Dus ik deel even een overzichtje van wat ik veranderd heb en wat mijn routines zijn.

Een nieuwe levensstijl

Eind november vorig jaar besloot ik 21 dagen geen alcohol te drinken én met Yazio aan de slag te gaan. Mijn alcoholgebruik liep de spuigaten uit en omdat ik geen ontbijter ben, koos ik om te gaan vasten. Ik eet dus enkel tussen 12 en 19u. Dit verhaal kennen jullie ondertussen wel.

Nogmaals… ik ben geen voedingscoach en voor mij is dit geen dieet maar een levensstijl. Iets waar je voedingsgroepen moet uitsluiten en waar je ineens alle teugels mag loslaten als je je streefgewicht bereikt hebt, werkt nooit.

Been there, done that, werkt voor geen hol.

Dus wil je starten met Yazio? Denk goed na welke levensstijl bij jou past en bekijk het niet als een dieet, want anders kan ik je nu al zeggen dat je eraan bent voor de moeite. Voor wie meer info wilt over Yazio, er kwam zoveel vraag naar en ik heb ondertussen een kortingscode voor Drukke mama’s kunnen bemachtigen. Dus beslis je om een abonnementje te nemen, via deze link krijg je een korting!

Maar goed… Die 21 dagen zonder alcohol zijn zo goed bevallen dat ik vandaag, 6 maanden later, nog steeds geen druppel heb aangeraakt. 185 dagen vandaag!

Ik ben ondertussen 23kg lichter, maar eigenlijk maakt het cijfer niets uit, ik voel me gewoon goed.

Maak van elke dag een leuke dag!

Dat brengt me op mijn 2de punt. GENIET! Niet alleen in het weekend of als je verlof hebt, maar ELKE DAG! Ik maak hier van elke dag een feestje. Een klein hapje en ELKE DAG APERITIEF. Een mooi glas met ijsblokken en daar heerlijke fancy Spa Bruis in. 

Voor alle duidelijkheid, ik ben niet ineens zo een ongezellige prediker die alcohol des duivels vindt. Wat voor mij alcohol is, is voor jou misschien chocolade of cola.

Opnieuw… jij doet wat jou gelukkig maakt! En mijn struikelpunten, moeten niet de jouwe zijn. Vul het zelf in.

Een strak gerund huishouden.

Dit is voor mij nog steeds een WORK IN PROGRESS en elke dag voeg ik hier dingen aan toe.

Een opgeruimd huis betekent voor mij een opgeruimd hoofd en als je dit nu leest en denkt ‘ik weet gewoon niet waar beginnen’, geloof me, zo voelde ik me een half jaar geleden ook.

Maar begin gewoon. Met 1 kast, 1 kamer, 1 ding. Begin gewoon.

Elke avond doe ik een opruimrondje. Ik ga door heel het huis en ruim alles wat zichtbare rommel is, op. Geen grote lentekuis, gewoon zorgen dat de ergste rommel weg is.

Elke avond.

Heb ik een avond wat meer tijd? Dan ruim ik een extra kast op.

En stilaan ben ik het ook ’s morgens aan het toepassen. Ik maak ’s avonds de boekentassen, dus ik heb wat extra tijd in de ochtend. Ik loop de kamers even af, zet de ramen open, verlucht de bedden en zorg dat de keuken netjes is voor ik vertrek.

To do lijstjes

Lijstjes, lijstjes en nog eens lijstjes. Elke dag opnieuw. Zelfs langs mijn bed ligt een boekje en dagelijks maak ik van die lijstjes… een nieuw lijstje. Dit helpt me overzicht te houden!

ZELFZORG

Dit is een hele belangrijke. Jaren heb ik mezelf verwaarloosd. Ik stak het meestal op de kinderen, het drukke leven, het vele werken en gewoon het leven in het algemeen. Maar eigenlijk was het een gewoon een slecht excuus. Ik had er gewoon geen zin in en vooral geen energie voor.

Nu maak ik  tijd!

Sowieso elke dag na mijn opruimrondje zijn er 5 tot 10 heerlijke badkamer minuten. Gezicht reinigen, plamuursel eraf en crèmekes smeren. En ja, dat plamuursel is nog zoiets. Sinds een half jaar doe ik ELKE DAG make-up op.

Waarom heb ik daar nu wel tijd voor?

Omdat ik niet meer tot ver na middernacht (laveloos) zit te werken. Standaard probeer ik nu om 22u rond te zijn. Het gebeurt wel eens dat het later is, maar niet vaak meer. Ik zet de laptop af en geniet nog een uurtje (of 2) van wat televisie kijken en niks doen.

Ik ben dus ook van 4 à 5 uurtjes slaap, naar 7 tot 8 uur gegaan. Wat maakt dat ik frisser ben en ondertussen redelijk uitgeslapen. En niet onbelangrijk, zonder kater.

Niet elke dag is een goede dag!

Wie me volgt, weet 1 ding.

What you see, is what you get.

Mama, partner, vrouw, Duracell konijn. Maar wel eentje die toont zoals het is. Geen filters en geen Photoshop.

En is mijn leven perfect? Gaat alles precies zoals het hoort of zoals ik het wil? Tuurlijk niet.

Ik heb ook een rugzak, net zoals iedereen en af en toe weegt die voor mij ook zwaar. Of het is de tijd van de maand. Of de kinderen zijn ambetant. Of mijn ventje.

Maar ook dat is ok. Een slechte dag hebben, is het einde van de wereld niet.

Neem wat afstand, voel je even slecht en denk eraan, morgen is er weer een nieuwe!

En mijn kleinste prinses stond dit weekend voor de spiegel en zei tegen zichzelf: “Wauw, ik ben echt prachtig mooi!”.

En of je nu graag sla eet of een koekje, DAT zou de essentie moeten zijn.

Niet het cijfer op de weegschaal, het geschminkte gezicht of het opgeruimde huis is het belangrijkste, wél waar JIJ (en ik) je goed bij voelt.

We hebben maar 1 leven en ik wil er mijn prachtigste leven van maken!

Niet meer, niet minder.