Dagboek drukke mama

Jij bent het allerbelangrijkste in je leven!

11/10/2023

Jij bent het allerbelangrijkste in je leven!

Vorige week lanceerden we de 21 dagen Challenge. Wie me al langer volgt, weet dat ik op 21 november 2021 mijn leven drastisch omgooide. Ik begon aan een 21 dagen uitdaging zonder alcohol en ondertussen zijn we bijna 500 dagen én heel veel inzichten verder.

Eentje daarvan is dat je op 21 dagen tijd elke gewoonte kan aan- en afleren. Samen met jullie zijn we vorige week enkele uitdagingen aangegaan.

Ik pols regelmatig op Facebook en Instagram hoe de Challenge gaat en of het lukt. Wat valt op? 

Heel veel enthousiasme (whoop whoop), positiviteit en engagement! Maar ik merk ook dat bij velen op voorhand de moed al in de schoenen zakt.

Doe je nog niet mee? Voel je vrij om de blog even te lezen en mee in te stappen!

Klik hier

2 liter water?

Lieve mama’s… ken jezelf en ken je lichaam. Drink je normaal nooit? Vind je 1 liter al een prestatie? 

Drink dan 1 liter. Zo simpel kan het zijn. Leg jezelf een haalbaar doel op en werk daar naartoe. Anders geef je het op en de bedoeling is dat je een gewoonte aanleert.

Een dagelijks opruimrondje?

Weet je niet waar je moet beginnen? Gewoon ergens. Maar begin.
Zie je echt het bos niet meer door de bomen? Vraag hulp. Aan familie, vrienden, je gezin. Maar begin.
Je gaat merken… een opgeruimd huis zorgt voor een opgeruimd hoofd. Als je ’s avonds zorgt dat alles (uit het zicht) netjes is, dan sta je ’s morgens eens zo positief en uitgerust op.

En dan tot slot… de grootste valkuil.

10 tot 15 minuten zelfzorg?

De meeste weerstand die ik krijg én hoor gaat niet over liters water zwadderen of je kot opruimen, 
maar over voor jezelf zorgen.

En dat brengt me naar mijn titel. 

De allerbelangrijkste in jouw leven dat ben jijzelf!

Niet je kinderen, maar jij! Ik hoorde enkele jaren geleden Peyton van One Tree Hill zeggen: “Cause if mama ain’t happy, ain’t nobody happy’”

Je gezin en je kinderen hebben geen hol aan jou als jij niet gelukkig bent. Het was één van de beste inzichten die ik het afgelopen jaar kreeg. Die 10 tot 15 minuten, waar je nee zegt tegen iedereen en JA tegen jezelf, zijn het beste wat je voor jezelf én je omgeving kan doen.

Ga je direct op begrip kunnen rekenen? Bijlange niet. Sommige mensen rondom je gaan het zelfs raar én misschien zelfs egoïstisch vinden. Maar jij bent nummer 1 in jouw leven. 

Voor alle duidelijkheid. Ik zou letterlijk mijn leven geven voor mijn kinderen. Maar houden van je kinderen betekent ook houden van jezelf. Je houdt van je kinderen dus je zorgt er enorm goed voor. Waarom zouden we dan niet mogen zorgen voor onszelf? En hoe kan je 100% voor je gezin zorgen als je jezelf niet waardeert en verzorgt? 

Dus kom op! Sluit je even op in de badkamer, verzorg je gezicht en lach eens naar de persoon die naar je kijkt in de spiegel!

We kunnen het. Jij kan het. En je bent niet alleen.