Dagboek drukke mama

Goede voornemens en zo…

10/10/2023

Goede voornemens en zo…

2 januari 2022. Het nieuwe jaar is net begonnen, fris en fruitig, eigenlijk een beetje zoals ik me voel.

Ik zie de goede voornemens voorbij komen op Sociale media, ik hoor ze bij vrienden en familie en voor de eerste keer in mijn leven… heb ik geen goede voornemens. Niet omdat ik zo perfect ben, verre van zelfs, maar omdat mijn Nieuwjaar begonnen is op 22 november vorig jaar.

Ik verklaar mezelf nader.

 

Na een leuk, maar zeer beschonken feestje, was ik de dag erna een zombie. Hoofdpijn, pijn aan mijn lijf en ik had gewoon een naar gevoel. De weegschaal klokte af op 95kg, wat met mijn 1 meter 58 alle BMI tabellen doet tilt slaan. Dus toen ik zondags aankondigde tegen mijn ventje dat ik de dag erna er iets aan ging doen, zag ik hem met zijn ogen draaien. Niet dat hij dat effectief deed, maar na bijna 20 jaar samen, zag ik zijn ogen rollen aan de binnenkant.  Poging nummer… ach, ik ben zelf de tel kwijt.

Gekoppeld aan mijn Yazio app (om iets beter en vooral doelbewuster te eten en te vasten) zijn er ook een aantal Challenges. Geen suiker, geen chocolade,… én geen alcohol. Een 21 dagen challenge. Dus die ging ik ook doen. Plus, voor wie me al even volgt, meteen ook de 90 dagen work-outs met Vince.

De situatie vandaag? 2 dagen in het nieuwe jaar voel ik me herboren. Ik heb nog een lange weg te gaan, maar ik voel me fris, fruitig en vooral uitgerust en helder. Enige nadeel, mijn gsm herkent mijn gezicht niet meer, dus ik moet vele keren per dag mijn wachtwoord ingeven.

Hoewel het niet simpel was, staat vandaag de teller op 42 dagen zonder alcohol (43 als je die katerzondag erbij telt), op enkele grammetjes na ben ik 10 kg minder (de BMI tabel slaat nog steeds tilt, maar we komen er wel) en ik lig tegenwoordig tussen 21 en 22u in mijn bed. Even alles af, geen pc, geen gsm, enkel wat ME-TIME en nog wat tv kijken.