Dagboek drukke mama

Dat heet dan gelukkig zijn!

10/10/2023

Dat heet dan gelukkig zijn!

Het is hier even stil gebleven op vlak van blogs en updates, maar ik krijg zoveel vragen over mijn ‘dieet’ (zie de aanhalingstekens ) dat ik besloten heb om vandaag even in de pen te kruipen. Dit wordt een zeer lang epistel en zeer interactief met véél linken, dus als je er zin in hebt, neem een worteltje en een lekker bruiswatertje of een goeie grote zak chips en een glas wijn. Alles kan en alles mag.

 

Heb je er geen zin in? Ook goed, klik op het kruisje en floep, je bespaart minuten verspilde energie in je zeer kostbare leven. En lees die laatste zin zeker nog een keer, want eigenlijk is dit de absolute kern, hét onderwerp van deze blog. Ik voel me nu al een mindfulness coach.

Maar goed! Mijn ‘dieet’. Ik krijg enorm veel berichten, mails en pb’s met vragen over wat ik volg en wat hét grote geheim is. Ik heb er nog blogs over geschreven, neem zeker eens een kijkje, maar voor wie daar geen zin in heeft, leg ik het hier nog even uit. Het grote ‘geheim’.

Leef je gelukkigste leven! (En lap, daar is ze, de mindfulness coach)

Maar daar komt het op neer.

Op 21 november vorig jaar werd ik wakker met een enorme kater na een avondje met vrienden. Ik voelde me (koppijn, miauw en zo) niet lekker en ik kwam die dag tot het besef dat ik me niet goed voelde. Niet echt ongelukkig, maar ook niet 100% gelukkig. Ik woog op dat moment 95kg, dronk teveel, mijn huishouden draaide vierkant, mijn mooie huisje was een mega rommelkot, ik werkte de klok rond, verzorgde mezelf niet goed en zo kan ik nog wel even doorgaan. Als een bal eenmaal rolt, goed of slecht, dan krijg je hem moeilijk tot stilstand. Maar die dag, als een zombie pendelend tussen bed en zetel, besloot ik om op maandag er wat aan te doen. Jullie kennen dat wel, die bewuste maandag! .

Yazio

Ik had al een tijdje de Yazio app op mijn gsm staan en in een eerdere poging was ik erachter gekomen dat Intermittent fasting voor mij top is. Ik ben geen ontbijtmens en vaak at ik pas ’s avonds de eerste keer. Om dan door te moffelen tot na middernacht. Nu eet ik tussen 12 en 19u mijn calorieën die Yazio voor mij berekend heeft op basis van lengte, gewicht en activiteit, met een maximum gewichtsverlies van 1kg per week. Dit werkt voor mij, maar er zijn op die app eindeloos veel mogelijkheden, ook met gewoon 3 maaltijden per dag. Wat voor mij werkt, moet dus niet persé voor jou werken.

Is dit een dieet? NEE! Dit is mijn nieuwe levensstijl. Ik eet elke week kebab, pizza, frieten, gewone maaltijden en hapjes, maar… ik geef de maaltijden in op de app en maak gewoon andere keuzes. In plaats van een gewone frit met goulashsaus, 2 vleesjes en een klodder mayonaise, neem ik nu een kinderfriet, 1 vleesje en light mayonaise. En steek ik ’s middags al niet een groot Big Mac menu in mijn mond, maar een boterhammetje of 2 met kaas of beleg. Dus geen honger, geen dieet, geen ‘als ik het gewicht behaal, dan kan ik weer alles eten’, gewoon een andere gewoonte.

Ik heb ondertussen een hele mooie korting kunnen bekomen op Yazio voor Drukke mama’s. Dus wil je ook Yazio PRO? Klik dan zeker even via DEZE LINK!

Alcohol

Hoe lang duurt het voor je een gewoonte aanleert? Gemiddeld 21 dagen.

*Noot! Toevallig vermeldt de Mammavan, een keicoole mama met een keigroot gezin, dit ook in haar Instagram stories. Ga zeker eens piepen, keileuk om te volgen.

21 dagen. Die challenge besloot ik in november te doen op vlak van alcohol. 21 dagen om iets te veranderen, 21 dagen om je hersenen het signaal te geven om te stoppen met je lastig te vallen. En ik heb gezweet. Niet letterlijk, maar toch. Ik voelde me, na de eerste onhebbelijke dagen/weken, echter zo goed dat de teller ondertussen op 114 dagen staat. Ik aperitief nog elke dag, maar met een mooi glas, ijsblokjes én overheerlijke Spa bruis.

En geen zorgen, ik ga niet prediken over het al dan niet drinken van alcohol. Dat doen er al genoeg.

Vince

Voor wie me volgt, weet dat ik dit allemaal combineer(de) met Vince. De mooie man kreeg me 18 minuten per dag aan het sporten met zijn FLE programma (voor de geïnteresseerden, al zijn programma’s vind je op www.vshred.com). Waarom schrijf ik combineerDE? Ik ben eind januari serieus geveld door het ambetante beestje (jullie weten ongetwijfeld over welk beestje ik het heb) en ben daardoor enkele weken buiten strijd geweest. Helaas heeft dat iets teweeg gebracht in mijn rug waardoor ik tot op heden immens veel last heb op de plek waar mijn epidurale prikjes hebben gestoken en ik gebruik dat als excuus om Vince te verwaarlozen. Mijn kinesist heeft me echter maandag een schop onder mijn gat gegeven en vanavond ga ik herstarten. Gewoon terug Dag 1. Dus voor wie zich geroepen voelt, je mag me altijd vervoegen!

De chaos in mijn huishouden.

Ze zeggen vaak ‘opgeruimd huis, opgeruimd hoofd’ en ik kan dat eigenlijk alleen maar beamen. Ik ben in november begonnen met 1 kast. Toen die gedaan was, ben ik naar de volgende kast gegaan. Van daar naar 1 kamer en na enkele weken was ik rond. Want die ene kast geeft zoveel voldoening dat je gewoon zin krijgt in die 2de en lap, daar gaat weer een bal aan het rollen.

 

Vandaag zijn we 12 april. 141 dagen verder. Ik kan nog enkele pagina’s doortypen, maar ik ga afsluiten met hoever ik sta vandaag en ik deel nog graag enkele tips en linken.

Vandaag weeg ik 74,5kg en ik ben dus 20,5kg lichter. Is dat cijfer belangrijk? Absoluut niet. Want of je nu 100kg weegt of 50, daar gaat het niet om. Het gaat alleen maar over jezelf graag zien en gelukkig zijn. Het gaat niet over afvallen of een opgeruimd huis, het gaat over jou. Wat maakt jou gelukkig? En op welke manier kan jij je beste en gelukkigste leven leiden? (Als je nu je water of wijn over de zetel hebt gespuugd van het lachen, haal even een doekje!) Het klinkt simpel, té simpel maar dat is het ook.

Heb ik dit zelf bedacht? Natuurlijk niet! Mijn nicht wees me maanden geleden op een echte mindfulness coach en 1 filmpje van hem luister ik minimaal 1 keer per week.

En dat brengt me aan een klein lijstje met enkele linken van filmpjes die ik kijk en beluister en graag met jullie wil delen. En wat tips die werken voor mij.

De mindfulness coach die ik volg is Michael Pilarczyck. Het filmpje? https://www.youtube.com/watch?v=L1oy0ANsJNE&t=1293s

Doe eens een 21 dagen Challenge. Kijk eens welke (ongezonde) gewoonte je hebt die je niet kan laten en leef eens 21 dagen zonder.

Begin met 1 kast.

Verzorg jezelf. Maak vandaag (ok, het is niet maandag, maar doe dan alsof!) 10 minuutjes tijd voor jezelf op de badkamer. Was je gezicht, smeer er (als je dat hebt) een crèmeke op, borstel je haren en lach eens naar jezelf. Je hebt het goed gedaan vandaag!

Beloon jezelf! Dat moet niet groot of duur zijn, maar geef jezelf eens iets cadeau.

Doe iets voor jezelf. Spreek af met die vriendin die je al lang niet meer gezien hebt, ga eens naar de sauna,… WAT maakt niet uit, maar doe iets waar je blij van wordt en doe het voor jezelf.

 

Tot slot. Ik kan, zoals ik al zei, nog uren doorschrijven, maar als je al tot hier geraakt bent, dan denk ik dat je nu wel genoeg hebt van gekke Kelly. Ik eindig met mijn favoriete liedje van het moment en een quote.

Om één of andere reden voel ik me alsof ik de wereld aankan als ik hier naar luister. Mijn favoriete liedje op repeat als ik in mijn waskot sta. Maar onthoud, wat werkt voor mij, hoeft niet te werken voor jou!

En dan the end! Bedankt om er te zijn, om de tijd te nemen om mijn verhaal te lezen. We twijfelen allemaal wel eens aan onszelf, doen ons uiterste best om al die ballen in de lucht te houden. Maar denk eraan… als er een bal valt of ze vallen allemaal, dan kan je je gewoon bukken en ze oprapen! Zo simpel kan het zijn.

Sinds een week deel ik mijn verhalen op Instagram in de Stories. Wil je daar graag volgen? Altijd welkom! https://www.instagram.com/drukkemamas/

Fijne avond iedereen!

P.S. Je vraagt je af waarom die geit op de foto staat? Wel, dit is Betty. Mijn oudste prinses heeft Betty ontmoet tijdens natuurklassen en Betty is Topic nummer 1 momenteel in ons gezin. Betty maakt onze dochter gelukkig. Dus mij ook.