Dagboek drukke mama

21 Dagen Challenge!

11/10/2023

21 Dagen Challenge!

Goede voornemens beginnen standaard altijd op maandag! Ik doe graag tegendraads dus… ik begin mijn 21 dagen Challenge op dinsdag.

Waarom een 21 dagen Challenge?

Ik ben er van overtuigd dat je op 21 dagen elke gewoonte krijgt aan- of afgeleerd. 21 dagen. Zolang hebben je hersenen nodig om een nieuwe gewoonte onder de knie te krijgen. 

Al meer dan een jaar pas ik dit principe toe en het heeft ervoor gezorgd dat ik gestopt ben met alcohol drinken, ik rook niet meer, ben 20kg lichter en mijn huishouden is op orde.

Uiteraard is me dit niet gelukt van vandaag op morgen, maar het is allemaal begonnen met… 21dagen.

Wat houdt deze 21 dagen Challenge in?

Ik heb 2 weken in de lappenmand gelegen en ik merk dat een aantal van mijn routines niet verdwenen, maar wel een beetje verwaterd zijn. Ik ga dus beginnen met 3 gewoontes terug standaard te maken.
Als jullie na deze 21 dagen enthousiast zijn en het leuk vonden, dan breid ik er op verder. 

Maar laten we eerst beginnen bij het begin!

Twee liter water per dag!

Eigenlijk begint alles hiermee. Samen gaan we elke dag 2 liter water opslurpen! Je kan daarvoor onze Motivatorfles gebruiken of iets wat je in huis hebt.

Wil je graag delen op Sociale Media dat je meedoet aan onze Challenge? Gebruik dan zeker de hashtags #drukkemamas #21dagenchallenge.

TIP! Heb je moeite met alcohol? Misschien is deze Challenge ideaal om gewoon eens 21 dagen NEE te zeggen tegen alcohol. Puur voor jezelf. Om te zien wat het met je doet.

Motivator flessen!

Elke dag doen we samen een OPRUIMRONDJE!

Kelly, een wat? 

Een opruimrondje zorgt voor rust in je hoofd. 

Elke avond voor je naar bed gaat of voor je op de zetel kruipt, ga je 15-30 minuten opruimen. Niet de grote lenteschoonmaak, maar alles wat in het zicht ligt, opruimen. De keuken en living/woonkamer zijn daarbij een MUST. Dat betekent dus dat de afwas gedaan is, afwasmachine leeg, aanrecht proper, water in het koffiemachine,… 

Een opruimrondje zorgt ervoor dat je ’s morgens opstaat in een opgeruimd huis met een opgeruimd hoofd. Ideaal om je dag te starten!

Wil je graag delen op Sociale Media dat je meedoet aan onze Challenge? Gebruik dan zeker de hashtags #drukkemamas #opruimrondje #21dagenchallenge.

TIP! Heb je wat meer tijd?Ruim dan eens een extra kast op. 

Maak elke dag 5 tot 10 minuten tijd voor jezelf!

Een goede reiniging en wat Skincare. Daar gaan we de volgende 21 dagen tijd voor maken.

Dat kan met onze Teaology producten OF gewoon met wat je in je kast hebt staan. Ja maar Kelly, ik heb niks in huis! Dan neem je een washandje en wat water om je gezicht te wassen, borstel door je haren, snij desnoods wat komkommerschijfjes en leg ze op je ogen.

Maar neem, ELKE DAG, 5 tot 10 minuten, om je op te sluiten in de badkamer en dat momentje voor jezelf te nemen!

Wil je graag delen op Sociale Media dat je meedoet aan onze Challenge? Gebruik dan zeker de hashtags #drukkemamas #zelfzorg #21dagenchallenge.


TIP! Als je voor de spiegel staat, lach dan eens naar jezelf! En zeg eens tegen de persoon die voor je staat, dat ze het goed doet en dat ze mooi is!

EXTRA!

Doe je mee aan de 21 dagen Challenge en bestel je 2 Teaology producten* naar keuze? Dan krijg je er een hele leuke verrassing bij! 

* Actie niet geldig op lippenbalsems en gezichtsmaskers. 

Naar de blogpost!

Doe je mee?

Morgenvroeg beginnen we eraan! Geen excuses, gewoon doen! 21 dagen lang! Doe je mee?

P.S. Lees je dit niet op dinsdag, maar op woensdag of een andere dag? Ook een mooi moment om te beginnen en mee in te stappen! Doe gerust mee! 

Ik deel mijn dagelijkse leven én dus ook de 21 dagen Challenge op mijn Instagram kanalen Drukke mama’s en Kelly Jenny Marcella. Volg even beide accounts en je blijft volledig op de hoogte!

We gaan knallen!